Elcyklar Online

Om oss

Det finns en mängd olika anledningar till varför vi cyklister älskar elcyklar, oavsett om vi är nybörjare, vana cyklister eller någonstans däremellan. Vi är redan frälsta, men vi hoppas även kunna övertyga dig om elcykelns många fördelar, och att du efter att ha läst detta kommer se elcykeln som ett gångbart alternativ till bland annat bilen.

Allt fler människor runt om i världen börjar använda elcyklar och ser dem som en effektiv lösning på det vardagliga transportbehovet, vilket bland annat kan inkludera pendlingen till och från jobbet eller skolan, att åka till affären och köpa dagligvaror, att utföra kortare ärenden eller att ta sig till och från olika aktiviteter eller sociala tillställningar.

Genom att använda en elcykel kan du spara såväl tid som pengar på flera olika sätt, bland annat dessa:

  • Elcyklar gör det möjligt för oss cyklister att spara tid, genom att vi kan använda cykelvägar istället för att fastna i trafiken eller vänta på kommunala färdmedel.
  • Det går snabbare att helt enkelt låsa fast elcykeln i cykelstället när man anländer till sin destination. Det är också billigare (till och med gratis) och mer bekvämt än att parkera en bil i ett trångt och dyrt parkeringshus, eller att behöva fickparkera ute på gatan. Ibland finns som bekant inga parkeringsplatser lediga på den plats man ska ta sig till, vilket leder till ett långdraget sökande efter en ledig parkeringsplats.
  • Beroende på var i landet du bor, kan du tack vare elcykeln spara pengar genom att undvika vägtullar och andra avgifter som bilister utsätts för.
  • Det är betydligt billigare att ladda upp elcykelns batteri än att tanka bensin eller diesel till bilen, eller att betala för att färdas kommunalt.
  • Kostnaden för reparationer och underhåll av en elcykel är vanligtvis betydligt lägre än motsvarande kostnader för en bil.
  • I genomsnitt kan du färdas betydligt längre för avsevärt mycket mindre pengar med hjälp av en elcykel än vad som är möjligt med andra typer av färdmedel. I en studie fann man att man på en elcykel kan ta sig cirka 80 mil på en elcykel för bara en tia, medan man endast kan färdas 8 km i kommunaltrafiken för samma summa, och knappt 23 mil med en hybridbil.

En annan sak som vi gillar med elcyklar är att de bidrar till en aktiv och hälsosam livsstil. Oavsett om du ersätter bilen med elcykel för att färdas till och från din arbetsplats eller använder den som ett sätt att få lite extra motion, kan elcykeln hjälpa dig att bli mer aktiv.