Elcyklar Online

Motorsystem för elcyklar

Motorsystem för elcyklar

Motorsystem för elcyklar

Det som skiljer elcyklar från vanliga cyklar är naturligtvist motorsystemet. Det är trots allt elcykelns elektriska motor som är tänkt att hjälpa till att generera kraft när du själv vill vila. VIlka är då fyra av de största motorsystemen för elcyklar med mittmonterade motorer?

Om du vill ha en elcykel med mittmonterad motor för att ta dig runt i staden eller på landsbygden, eller för att bara cykla för nöjets skull, finns det ett brett urval av tillverkare och prisklasser att välja mellan. I de allra flesta fall kommer det dock vara så att du väljer mellan någon av nedanstående fyra drivlinor. Det finns naturligtvis fler än dessa att välja mellan, men vi väljer här att fokusera på de mest använda motorsystemen på marknaden.

Bosch Active Line och Bosch Performance Line

Bosch Active Line är förmodligen det enskilt mest populära motorsystemet för elcyklar på marknaden. Bosch Active Line är lillebror till Performance Line, och bägge används flitigt på stadscyklar. Performance Line CX är ett motorsystem som främst är framtaget för mountainbikecykling och det är även där det främst används, även om det ibland även sitter på stadscyklar.

Shimano STEPS

Shimanos motorsystem STEPS har funnits sedan 2013 och tagit en betydande andel av marknaden. Shimano STEPS E8000 är ett MTB-vänligt motorsystem för elcyklar, framtaget för terrängcykling. Allt mer kraftfulla motorsystem är dessutom på väg att ta sig in på marknaden för stadscyklar.

Yamaha PW

Yamaha har under en längre tid tillverkat motorsystem för elcyklar. Redan 1993 påbörjade man produktionen av dessa system, och Yamaha PW används på många stadscyklar såväl som mountainbikes. Det är ett ganska lätt och kompakt motorsystem, även om den nyare motorn PW-X faktiskt är ännu mindre och lättare men ger samma kraft. Den senare riktar sig främst mot MTB-marknaden.

Brose

Brose har tidigare tillverkat bildelar och den motor som tillhör deras motorsystem satt ursprungligen på bilar, där den fungerade som styrhjälp. Brose system är ganska litet och tillverkaren själva hävdar att deras motorsystem ger mest kraft i förhållanden till vikten i det mittmonterade segmentet av motorer, även om de inte vill avslöja vilket som är motorns maximala vridmoment.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *